syndroneonline.com
Testasin viimeisen sly-paketin mukana tullutta piirakkaohjetta, johon avomies silmänsä hetimmiten iski – rahkapiirakoiden ystävä kun on. Ja nam sanon minä! Pohja on pehmeää, myöskin reunoilta, josta annan suuren plussan. Yleensä tekemissäni piirakoissa pohja tuppaa olemaan jotenkin kuivaa ja kovaa, niin että sitä on vaikeaa leikata ja epämiellyttävää syödä.. Täyte on sopivan makeaa, ja mielestäni jopa hieman paremman makuista kuin tavallinen rahkaversio. Avomies taas pitää rahkaista edelleen parempana, joten jatkossa meidän huushollissa nautitaan vaihtelevasti sekä rahka- että jogurttipiirakoita, tähän pohjaan tehtynä. AINEKSET Pohja 2½ dl vehnäjauhoja ½ dl ruislesettä (käytin leseseosta) 1 tl leivinjauhetta 1 dl sokeria 1 kananmuna 1 dl jogurttia (käytin vaniljaa) 1 dl sulaa margariinia tai öljyä Täyte 3-4 dl marjoja oman maun mukaan (1-2 tl perunajauhoja, jos käytät pakastemarjoja) 2 dl jogurttia 2 tl vanilliinisokeria (käytin 1 tl) Sekoita keskenään vehnäjauhot, leseet, leivinjauhe ja sokeri.
Reseptiä katsottu 25 938 kertaa 8 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min 1 kananmuna 50 g kevytmargariinia 1 dl sokeria 1 tl kardemummaa 1½ tl vaniljasokeria leivinjauhetta 2 dl vehnäjauhoja kaurahiutaleita ½ dl rasvatonta maitoa n. 3 dl mustikoita/vadelmia Ohjeet Sekoita kulhossa kananmuna, pehmeä margariini ja sokeri. Lisää mausteet ja muut kuivat aineet sekä maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina jauhotetuin käsin taputtamalla piirakkavuokaan (voitele vuoka tai vuoraa leivinpaperilla), töki vähän reunoillekin. Kaada pohjan päälle tuoreet tai pakastetut marjat ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia. Tarjoile vaniljakastikkeen/vanukkaan/jäätelön kanssa! Samankaltaisia reseptejä
2. Hyödynnä leivinpaperia ja kaulinta Pinnoittamattoman vuoan pohjalle kannattaa leikata pyöreä leivinpaperipala, jotta taikina ei tartu kiinni. Kauli taikina noin 5 senttiä vuokaa leveämmäksi, jotta taikinaa riittää myös vuoan reunoille. Nosta taikina vuokaan kaulimen ympäri kääräistynä, niin se ei hajoa niin helposti. Voit halutessasi kaulia taikinan kahden leivinpaperin välissä, tällöin sen nostaminen vuokaan on helppoa. 3. Varmista rapea pohja esipaistamalla Esipaista piirakkapohjaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Näin reunat eivät tummu liikaa, mutta pohja saa murean rakenteen, eikä kostea täyte estä pohjataikinan kypsymistä. Jos täyte tuntuu kostealta, voit voidella piirakkapohjan valkuaisella ennen täytteen kaatamista vuokaan. 4. Paista kypsäksi Mitä laakeampi piirakka, sitä nopeammin se paistuu. Jos piirakka on paksu, tarkista kypsyminen painamalla kevyesti piiraan keskeltä paistamisen loppuvaiheessa. Voit vielä jatkaa kypsennystä peittämällä piirakan leivinpaperilla, jolloin pinta ei tummu yhtä herkästi.